Hjemmeside

Hjernesvulst vaksinen viser løftet i tidlig prøving

Studien fant det lagt uker overlevelse for pasienter med glioblastoma

Hjernesvulst vaksinen viser løftet i tidlig prøving

En vaksine laget av kreft i hjernen pasientenes egne kreftceller ført til en nesten 50 prosent forbedring i overlevelse ganger for dem som var rammet med glioblastoma multiforme, det samme malignitet som krevde livet til amerikanske senatoren Edward Kennedy, antyder en ny studie.

En fase 2 multisenterstudie på ca 40 pasienter med tilbakevendende glioblastoma - en aggressiv kreft i hjernen som vanligvis dreper pasienter innen 15 måneder etter diagnosen - viste at vaksinen trygt økt gjennomsnittlig overlevelse til nesten 48 uker, sammenlignet med ca 33 uker hos pasienter som ikke får den behandlingen. Seks måneders overlevelse var 93 prosent for vaksinert gruppen, sammenlignet med 68 prosent for 86 andre glioblastoma pasienter, som ble behandlet med andre behandlingsformer.

"Vi har gjort en masse ting for denne typen tumor i de siste 40 eller 50 år, alle varianter på ulike chemotherapies som ikke har virkelig panorert ut," sier Dr. Jonas Sheehan, direktør for nevro-onkologi ved Penn State Cancer Institute, som ikke var involvert i studien. "Det vi har kjent for å skje på en stund er nå en revolusjon - en helt ny måte å tilnærme disse svulstene Dette er et eksempel på en helt ny paradigme.».

Studien er planlagt å bli presentert tirsdag på det årlige møtet i European Association for nevrologisk Surgeons (AANS), i Miami.

Om lag en fjerdedel av de 18 500 hjernesvulster diagnostisert hvert år er glioblastomas, som er mer vanlig hos menn og oppstår vanligvis mellom 50 og 70, i henhold til de AANS. Kennedy døde av kreft i 2009, 15 måneder etter sin diagnose. Kirurgi, stråling og kjemoterapi er blant de standard behandling.

Vaksinen brukt i rettssaken, kjent som HSPPC-96, ble opprettet med kreftceller fra pasienter som hadde gjennomgått kirurgi for å fjerne så mye svulst som mulig. Vaksinen ble deretter injisert i kroppen sin for å indusere en immunrespons mot svulsten, sier etterforskningslederen Dr. Andrew Parsa, nestleder nevrologisk kirurgi ved University of California, San Francisco. Bivirkninger hos deltakerne var minimal.

"Det er begrepet kronisk terapi, for å snu dette til en kronisk sykdom som høyt blodtrykk og diabetes," sa Parsa, som bemerket at ingen legemiddelfirmaer finansiert studien. "Det er den eneste behandlingen i den kliniske riket som har en rimelig sjanse til å gjøre dette, fordi vi ikke kan gi pasientene kjemoterapi [på grunn av toksisitet] for ubegrensede mengder tid."

Parsa sa vaksinen innvirkning, hvis validert med en randomisert studie i nær fremtid, kan være en "total game-changer".

Lagt Sheehan: "Håpet er at vi skal gå fra en overlevelse på 15 måneder til en meningsfull forskjell Vi er ute etter å gå fra 15 måneder til fem år, et kvantesprang fremover.».

Fordi denne studien var å bli presentert på en medisinsk møte, bør dataene og konklusjonene bli sett på som foreløpige inntil publisert i en peer-reviewed tidsskrift.


Relaterte emner

E-nyhetsbrev
Abonner på H.H Press

Vårt ukentlige allmenn interesse e-nyhetsbrev holder deg oppdatert på et bredt spekter av helse emner.

Registrer deg nå
Hjemmeside  >  Ernæring artikler  >  Hjernesvulst vaksinen viser løftet i tidlig prøving